Een BBQ maaltijd voor je hond

Staat jouw hond altijd zielig langs de eettafel tijdens het BBQ’en? Laat hem dan gewoon een keertje mee-eten. Er zijn genoeg dingen die je gebruikt met BBQ’en, die je hond gewoon mag eten. Maar wat zijn die dingen dan en wat kun je de hond beter niet geven. In deze blog ga je lezen wat je hond allemaal mag eten bij het BBQ’en.

Groente & fruit

Tijdens een BBQ liggen er verschillende soorten groente en fruit op tafel. En daar zitten vaak dingen bij die je hond gewoon mag eten. Als je je hond hier iets van wil geven kan dit, maar geef eerst een klein stukje om te kijken hoe hij er op reageert. Heb je tomaatjes bij de BBQ? Deze zijn goed voor de bloeddruk en bloedsomloop van je hond. Maar let op! Geef je hond alleen rijpe tomaten, want onrijpe tomaten bevatten drie stofjes die giftig zijn voor je hond. Komkommer zijn ook heel erg goed voor je hond, en ze vinden het vaak ook nog superlekker. In komkommer zit veel vocht en vitamines. Het voorkomt een slechte adem en het is goed voor de spieren en gewrichten. Ook wortel zorgt voor een frissere adem van je hond. Wortels zijn goed voor de ogen, huid, haar en het gebit. Het kan je dus een gebitsbehandeling voor je hond schelen als je hem af en toe een wortel voert.

Een watermeloen is een gezond stuk fruit voor je hond. Deze bevat weinig calorieën, en er zitten veel goede stoffen en vitamines in. Een stuk watermeloen geeft je hond een echte boost voor het immuunsysteem. Ananas is ook veilig om aan je hond te eten. De meeste honden houden van de zoete smaak die aan de ananas zit. Er zitten veel vitamines, mineralen en vezels in. Door het eten van ananas kan de hond makkelijker eiwitten opnemen.

Vlees

Bij een BBQ hoort natuurlijk vlees. Maar welk vlees mag je hond hiervan hebben? Je viervoeter mag eigenlijk bijna al het vlees rauw eten. Rauw varkensvlees is daar een uitzondering op. Dit kan namelijk het varkensherpesvirus bevatten, en hier kunnen honden aan dood gaan. Je hond mag rauwe kip eten, maar let hier wel mee op. Honden kunnen namelijk ook salmonella krijgen. Zorg er ook voor dat je je hond niet te vet vlees geeft. Vet vlees kan zorgen voor een ontsteking van de alvleesklier. Heeft je hond veel last van voedselallergieën? Dan is eend perfect voor jouw hond, want het komt nauwelijks voor dat honden niet tegen eend kunnen.

In rauw vlees zitten veel bacteriën. Hierin kun je een onderscheid maken tussen goede en slechte bacteriën. Goede bacteriën of probiotica zorgen voor een gezond spijsverteringsstelsel van de hond. Deze bacteriën zorgen er ook voor dat het dier een stralende vacht heeft zonder last te hebben van jeuk of infecties. Maar rauw vlees bevat ook bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor je viervoeter. In het vlees kunnen ziektes zoals salmonella zitten of ziekmakende parasieten. Om te voorkomen dat je hond een van deze dingen binnen krijgt kan het verstandig zijn om het vlees even op de BBQ te leggen, in plaats van rauw te voeren.

Lees ook:  Hoe en hoelang van tevoren de bbq aansteken?

Maar hoe organiseer je nu een BBQ? Dat kun je lezen in deze blog!