Hoe organiseer je de beste BBQ?

Een BBQ organiseren is een hele opgave. Zeker als je indruk wilt maken op je gasten. Je moet er namelijk voor zorgen dat alles tot in de puntjes goed wordt uitgevoerd. Om die reden hebben wij een aantal punten voor je op een rij gezet waardoor jij de beste BBQ kunt organiseren.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je weet wat ze zeggen; een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook voor het organiseren van de perfecte BBQ. Zo zijn voldoende drankopties, kwaliteit en gemarineerd vlees, variatie aan bijgerechten en sauzen en smeersels voorbeelden van voorbereidingen die je perfect kunt regelen.

Met voldoende drankopties bedoelen we natuurlijk niet alleen alcoholische versnaperingen, ook al horen deze er wel een beetje bij. Met voldoende drankopties bedoelen we eigenlijk dat iedere gast de keuze heeft uit een aantal drankjes die hij lekker vindt. Zo is iedereen vanaf het moment van binnenkomst meteen tevreden.

Kwaliteit en gemarineerd vlees spreekt voor zich toch? Vlees van de slager nou eenmaal stukken beter dan vlees van de supermarkt. Gecombineerd met een heerlijk zelf gemaakte marinade is het dé formule voor een succesvolle barbecue.

Bij een barbecue horen ook een aantal bijgerechten zoals salades en stokbrood natuurlijk. Om iedereen een plezier te doen, is een variatie aan salades en op z’n minst 2 soorten stokbrood aangeraden. Probeer zoveel mogelijk variatie te krijgen aan ingrediënten in de salades en voor de stokbroden is wit en bruin altijd een goede optie.

Sauzen en smeersels zijn essentieel bij een goede BBQ. Sauzen zoals whisky cocktail, samba en barbecue mogen niet ontbreken. Ze zijn heerlijk om te eten bij het vlees, maar ook om brood in te dippen. Voor het stokbrood zijn smeersels zoals de klassieke kruidenboter, maar tegenwoordig ook aioli, onmisbaar.

Hoe maak je de BBQ het gemakkelijkste aan?

Om te beginnen met het grillen van het vlees is het aankrijgen van de BBQ misschien wel handig. Dit is geen probleem als je gebruik maakt van een elektrische BBQ, maar om de echte BBQ-smaak te krijgen, moet er ge-BBQ’d worden op een kolen BBQ. Het aankrijgen van een kolen BBQ is wel altijd een probleem. Er staat bijvoorbeeld harde wint die het vuur uitblaast of je hebt niet de goede aanmaakblokjes in huis. Om die reden is een aansteker speciaal ontwikkelt voor het aansteken van een BBQ een must-have als je een BBQ organiseert. Met de BBQ aansteker hoef je geen gebruik meer te maken van aanmaakblokjes of vloeistoffen. Door de 600 graden warme lucht is de BBQ binnen enkele minuten aan en kun je starten met het braden van het vlees.

De beste manier van braden

Als je gaat barbecueën is het van belang dat je geduld hebt. Je hoeft het vlees niet iedere minuut om te draaien. Je kan het gerust een aantal minuten op 1 kant laten liggen en daarna omdraaien. Dit bevordert ook nog eens de smaak omdat de sappen van het vlees niet verdwijnen. Om de beste smaaksensatie te krijgen, is het aan te raden de klep van de BBQ op te zetten als er vlees op ligt. Zo blijft de rook in de BBQ hangen en krijg je de echte smokey barbecue smaak in je vlees.

Lees ook:  3 tools die essentieel zijn voor elke man!

Als je bovenstaande stappen opvolgt, ben je 100% verzekerd van een geslaagde BBQ. Heb je na het lezen van deze blog eigenlijk geen zin meer om alle voorbereidingen zelf te treffen? Bekijk dan eens een catering in Den Bosch. Zij verzorgen het eten terwijl jij gezellig met je gasten kan genieten van het eten.