BBQ-seizoen is geopend: de must-try trends en smaakcombinaties van dit jaar

Zomermaanden in Nederland zijn perfect voor barbecuefeestjes. Lange dagen en aangename avonden nodigen uit om buiten te eten, met andere woorden: BBQ-seizoen! Vrienden komen samen om te genieten van lekker eten en gezelligheid. Barbecueën is niet alleen een manier van koken, het is een sociale gebeurtenis. In Nederland is het barbecueweer vaak onvoorspelbaar, maar dat weerhoudt de echte liefhebbers er niet van om de grill aan te steken. Regen of zonneschijn, de geur van gegrild vlees en groenten vult de lucht in woonwijken en parken. Elk jaar komen er nieuwe trends en smaken om te proberen. Een van die trends is een BBQ cadeau online kopen.

Unieke smaak van Jerk chicken

Jerk chicken is een Caribische delicatesse die langzaam populair wordt in Nederland. Deze kip wordt gemarineerd in een unieke mix van specerijen en kruiden, waaronder allspice, nootmuskaat, en scotch bonnet pepers. Deze combinatie zorgt voor een smaak die pittig en zoet is. De kip wordt traditioneel gegrild op laag vuur, wat zorgt voor een rokerige smaak. Jerk chicken is een perfect voorbeeld van hoe internationale gerechten de Nederlandse keuken kunnen verrijken. 

Nieuwe marinade voor spareribs

Spareribs zijn altijd een favoriet op de barbecue. Dit jaar is er een nieuwe marinade die de ribbetjes nog onweerstaanbaarder maakt. Deze marinade combineert zoete, pittige en rokerige smaken. Ingrediënten zoals bruine suiker, knoflook, paprikapoeder, en een vleugje cayennepeper zorgen voor een rijke smaak. Het geheim van de perfecte spareribs ligt in de bereidingstijd. Langzaam garen op een lage temperatuur maakt het vlees zacht en sappig. Met deze nieuwe marinade worden de spareribs het hoogtepunt van elke barbecue.

Tofu en vega gerechten dit BBQ-seizoen

Vegetarische opties zoals onder andere tofu worden steeds populairder op de barbecue. Tofu kan op verschillende manieren bereid worden en neemt smaken goed op. Een goede marinade kan tofu veranderen in een heerlijk hoofdgerecht. Daarnaast zijn groentenspiezen, gevulde paprika’s en gegrilde maïs goede vega opties. Deze gerechten bieden opties voor vegetariërs of gewoon als je eens iets anders wilt proberen. Ideaal voor dit BBQ-seizoen.

Een goede elektrische BBQ set kopen

Voor wie in een appartement woont of een kleinere tuin heeft, is een elektrische barbecue een ideale oplossing. Elektrische barbecues zijn makkelijk in gebruik en snel op te warmen. Ze produceren minder rook, wat ze perfect maakt voor gebruik op balkons of in kleine buitenruimtes. Bij het kopen van een elektrische barbecue is het belangrijk om te letten op de grootte, het vermogen en de aanwezigheid van verschillende grillniveaus. Een goede elektrische barbecue maakt het mogelijk om ook in een kleinere ruimte te genieten van een heerlijke barbecue-ervaring.

Lees ook:  Een BBQ maaltijd voor je hond